Post, toamna, primavara, indiferent cand poftesti la o iahnie de fasole, o poti savura RAPID, in maxim 30 de minute. Cu reteta asta, nu mai stai sa fierbi fasolea in 3 ape, sa o lasi peste noapte, ci e suficient sa ai 2 conserve mari de fasole prefiarta. Crede-ma, iese la fel de buna, fara pic de efort!

Ingrediente

2 cepe medii 2 conserve mari fasole boabe (800 g) 400 g rosii in bulion 3 linguri ulei 3 foi dafin o legatura marar sare piper
Mod de preparare:

1. Caleste ceapa maruntita la foc mic-mediu in uleiul incins, apoi toarna 2 cani de apa (cca 500 ml).
2. Adu fasolea scursa peste ceapa, un praf generos de sare si foile de dafin; amesteca si asaza capacul. Lasa fasolea sa fiarba pentru 25-30 minute.
3. Cand iahnia de fasole a scazut, adauga rosiile in bulion, potriveste de sare si piper, apoi presara mararul tocat fin. Lasa iahnia de fasole sa mai fiarba 5 minute.
4. Serveste iahnia de fasole cu muraturi, cu salata de varza, daca e post, sau cu carnati alaturi, daca preferi iahnia de fasole cu carne.