Fasolea batuta este una dintre  mancarurile traditionale  ale romanilor. Dacă respecți această rețetă pas cu pas, voi obține o fasole bătută cu un gust special. 

 

 

 

 

600 g fasole albă boabe 3 morcovi 3 cepe 10 căței de usturoi

Ingrediente pentru ceapa călită

O lingură de bulion 2 cepe 50 ml ulei
Mod de preparare:
  1. Fasolea se pune la inmuiat in apa rece, care să o depasească cu o palmă,  si se lasa de cu seara pana a doua zi.
  2. A doua zi, fasolea se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert de trei ori cu apa proaspata. Apoi, se lasa la fiert in a patra apa, se ia spuma cu o paletă,  si, cand da in clocot, se adaugă în oală curățate și întregi cele trei cepe și morcovii.
  3. După ce au fiert, se scot legumele, iar fasolea se scurge  într-un alt vas. Se adaugă un polonic din zeama în care a fiert și usturoiul curățat și zdrobit. Se mixează bine și se bune sare după gust.
  4. Pentru ceapa călită se taie cele 2 cepe peștișori, se călește în ulei și după ce s-a înmuiat bine și este ușor caramelizată, se pune bulionul. Se amestecă și se trage de pe foc, apoi se pune peste fasolea bătută. Se servește cu murături.