Usoara, racoritoare, satioasa si simpla de preparat! Cand nu stii ce sa mai servesti, dar ai catega radacinoase prin frigider, pregateste o salata de pui cu telina, un deliciu de salata de toamna sanatos.

Ingrediente

250 g radacina telina (1/3 capatana) 500 g pulpe pui fripte/pui intreg la rotisor 3 morcovi o legatura patrunjel o ceapa 1 lingura zahar zeama a 1/2 lamaie sare piper
Mod de preparare:

1. Curata telina si da-o pe razatoarea mare, apoi procedeaza la fel cu morcovul si toaca ceapa solzisori.
2. Frige puiul la tigaie sau la cuptor cu condimentele preferate, la foc mare, cat sa se rumeneasca, dar sa nu se usuce.
3. Desfa carnea de pe oase (in cazul pulpelor) si marunteste-o de cutit, cu tot cu piele.
4. Combina morcovul cu telina, puiul maruntit, ceapa taiata solzisori si verdeata.
5. Asezoneaza salata de pui cu telina cu un dressing obtinut din zeama de lamaie, zaharul, sarea si piperul, adaugate dupa gust.
6. Serveste salata de pui cu telina cu felii de paine prajita sau foi de tortillas dupa minim o ora de racire.