Nu e masa mai rapida si mai satioasa pe care o poti prepara in 20 de minute, decat e o salata delicioasa cu ton si cartofi. Ingredientele se gasesc adesea in frigider, iar daca nu rezisti si nu rezisti, poti adauga si putina maioneza, pentru un preparat mai gustos.

Ingrediente

500 g cartofi 2 conserve ton in ulei/suc propriu 300 g rosii o ceapa rosie 150 g masline verzi 3 linguri ulei de masline sucul unei lamai o legatura patrunjel sare piper 1 lingura maioneza (optional)
Mod de preparare:

1. Fierbe cartofii curatati si taiati cuburi mari, pana ce se fragezesc, insa nu devin prea moi. Scurge-i si da-i deoparte.
2. Intr-un bol mare, combina toate ingredientele, inclusiv cartofii fierti. Potriveste salata cu ton de sare si piper si amesteca bine.
3. Da salata de ton la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire, ca aromele sa se imbine cat mai bine. Optional, poti adauga si o lingura de maioneza, daca preferi.