Ioana Ginghină ne recomandă o rețetă de somon la cuptor cu portocale, care e super gustoasă și foarte ușor de făcut. Frumoasa actriță a explicat rețeta pas cu pas, pe blogul ei

 

 

 

½ somon dezosat 1 portocală 1 lingură de ulei de măsline 2 linguri de vin albă 1 ceașcă cu apă Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
  1. Bucata de somon se taie în 4 bucăți, cam de o palmă și se așează într-un vas de iena. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  2. Se lasă peștele deoparte, și separat se prepară sosul din jumătate de portocală, o lingură ulei de măsline, două linguri de vin alb și o ceașcă de apă.
  3. Se toarnă sosul cu grijă peste toate feliile de somon, iar apoi peste fiecare bucată de pește, se pune o felie de portocală. Apoi se presară cimbru și se bagă la cuptor, acoperit cu capacul de la vasul de iena.
  4. Se bagă în cuptorul încins la 220 de grade, timp de aproximativ 30 minute. Primele 20 de minute acoperit, iar în ultimele 10 minute fără capac!