Somon sălbatic de Alaska, cu portocale și măcriș
Te-ai gândit vreodată că ai putea îmbina prospețimea sălbatică a somonului de Alaska, cu exotismu citricelor și prospețimea plină de vitamine a verdețurilor crescute în fermele românești? Ei bine, te invităm să încerci rețeta de somon sălbatic de Alaska cu portocală și măcriș, gata în doar 30 de minute!
Ingrediente
1. Înlătură glazura de gheață a bucăților de somon de Alaska prin plasarea sub jetul de apă rece, timp de 1 minut. Folosește apoi servețele de hârtie pentru a elimina surplusul de apă de pe suprafața bucăților de pește.
2. Încălzește o tigaie la foc mediu și folosește o pensulă pentru a distribui uleiul de avocado sau de măsline, pe ambele părți ale fileurilor de pește.
3. Gătește somonul, fără a acoperi tigaia, timp de 4 minute, până se rumenește ușor. Întoarce bucățile de pește și presară sarea și piperul, după gust.
4. Păstrează tigaia pe foc timp de 6-8 minute pentru peștele congelat și 3-4 minute pentru cel proaspăt, până ce carnea devine opacă.
5. Între timp, într-un bol de dimensiune medie, amestecă măcrișu sau germenii de grâu cu castravetele și bucățile de portocală. Asezonează cu câteva picături de oțet de vin alb, restul de ulei de avocado/măsline și sare și piper, după preferință.
6. Plasează amestecul de verdeață alături de bucățile de somon de Alaska, adaugă feliile de avocado, 4-5 nuci și stropește cu câteva picături de oțet de mere. Adaugă un plus de culoare cu florile comestibile și servește preparatul cald.
S-ar putea sa-ti placa si:
Calorii: 763
Carbohidrati: 13
Proteine: 91
Sodiu: 328
Fibre: 4
Colesterol: 202
Grasimi: 51
Grasimi saturate: 6
Grasimi mononesaturate: 45