1 kg mușchiuleț de porc sau ceafă 500 g broccoli (sau spanac) 500 g fasole verde 1 lingură zema de lime 25 g unt 20g cimbru 20 g rozmarin 1 cățel de usturoi 1 legătura de leurdă 200 ml de ulei de măsline 1 lămâie Sare Piper
Mod de preparare:
  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Taie bucata de carne felii, presară pe ea sare și piper. Topește unutl într-o tigaie și rumeneștele  bucățile de carne pe toate părțile. Pune carnea într-o tavă, presară deasupra ierburile aromate și dă-o la cuptor pentru 15 minute.
  2. Între timp, pregătește garnitura de legume. Blanșează bucățelele de broccoli ( sau spanac)și fasolea verde în apă cu sare pentru două minute.
  3. Pentru sos, pune în blender usturoiul, uleiul de măsline și frunzele de leurdă și amestecă până obții un sos fin. Adaugă sare și piper după gust.
  4. Scoate friptura din cuptor, las-o 10-15 minute deoparte și apoi servește-o alături de legumele al dente stropite cu zeama de citrice, felii de lămâie și sosul verde aromat.