Daca te-ai saturat de clasica salata de vinete, incearca sa prepari vinetele fripte la gratar, servite cu branza feta si verdeturi, dupa o reteta mediteraneana simpla si rapida.

Poti frige legumele atat la gratar in curte, la foc de lemne, cat si la un gratar pentru aragaz.

Ingrediente

o vanata mare 200 g branza Feta coaja unei lamai 5-6 frunze menta zeama a 1/2 lamaie o legatura patrunjel ulei de masline sare piper
Mod de preparare:

1. Taie vanata pe lungime, felii subtiri, de cca 1/2 cm. Trece fiecare felie de vanata prin putin ulei de masline, pus intr-o farfurie.
2. Frige vinetele pe un gratar (de aragaz sau cu lemne) incins bine, pe ambele parti, pana ce se rumenesc frumos.
3. Separat, marunteste branza feta cat mai bine si raspandeste-o pe feliile de vinete fripte la gratar, apoi stropeste-le cu putin ulei de masline.
4. Rade coaja de lamaie si combin-o cu sucul a 1/2 lamaie, cu verdeturile, putina sare si piper.
5. Presara dressingul obtinut peste feliile de vinete la gratar si serveste-le cu paine prajita sau cu o salata de rosii alaturi.



din aceeasi categorie