Baba Ganoush, sau salata de vinete arabeasca, este similara cu cea traditional romaneasca, insa se deosebeste prin consistenta cremoasa si pasta de susan, ingredient pentru care e si consacrata.

Baba Ganoush cu rodie (3)

Iaurtul grecesc din reteta este optional si are rol de a da textura cremoasa, insa poate fi exclus complet sau poate fi inlocuit cu maioneza, daca nu duci grija colesterolului sau a kilogramelor in plus.

Baba Ganoush 4

Ingrediente

3-4 vinete mari 2 catei usturoi o ceapa medie zeama unei lamai 4 linguri sos tahini 2 linguri ulei de masline 150 g linguri iaurt grecesc 4-5 frunze de menta 1/2 legatura patrunjel 1/2 rodie, bobite sare piper
Mod de preparare:

  1. Coace bine vinetele alese la gratar, pe aragaz sau la cuptor. Imediat ce le scoti, lasa-le acoperite intr-un recipient, apoi curata-le si lasa-le la scurs stropite cu sare pentru 30-40 minute.
  2. Toaca bine vinetele si amesteca-le cu usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie, pasta de susan, ceapa tocata marunt, iaurtul grecesc, verdeturile tocate marunt si rodia. Potriveste de sare si piper si da baba ganoush la frigider pentru 1-2 ore inainte de servire.
  3. Serveste baba ganoush cu putin ulei de masline si boabe de rodie deasupra, cu chipsuri de pita sau paine crocanta, ca aperitiv.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tabbouleh (salata arabeasca)

Shakshouka

Kibbeh