Baba Ganoush, sau salata de vinete arabeasca, este similara cu cea traditional romaneasca, insa se deosebeste prin consistenta cremoasa si pasta de susan, ingredient pentru care e si consacrata.

Iaurtul grecesc din reteta este optional si are rol de a da textura cremoasa, insa poate fi exclus complet sau poate fi inlocuit cu maioneza, daca nu duci grija colesterolului sau a kilogramelor in plus.

Ingrediente

3-4 vinete mari 2 catei usturoi zeama a 1-2 lamai, dupa gust 3 linguri sos tahini 2 linguri ulei de masline 2 linguri iaurt grecesc 1-2 frunze de menta 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Coace bine vinetele alese la gratar, pe aragaz sau la cuptor. Imediat ce le scoti, lasa-le acoperite intr-un recipient, apoi curata-le si lasa-le la scurs stropite cu sare pentru 30-40 minute.
  2. Toaca bine vinetele si amesteca-le cu usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie, pasta de susan, iaurtul grecesc si verdeturile tocate marunt. Potriveste de sare si piper si da baba ganoush la frigider pentru 1-2 ore inainte de servire.
  3. Serveste salata cu chipsuri de pita sau paine crocanta, ca aperitiv.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tabbouleh (salata arabeasca)

Shakshouka

Kibbeh

din aceeasi categorie