Cum pui sfecla rosie la murat – Sfecla in otet

Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.  

Cum pui pepeni la murat in saramura

Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!

Paine cu bere, fara framantare

Dintr-0 mana de ingrediente simple si unul neobisnuit obtii o paine de casa pufoasa si aromata. Dupa ce incerci reteta asta de paine cu bere fara framantare, nu vei mai dori sa o cumperi!

Gogonele in saramura – Cum pui gogonele la murat

Te pregatesti sa intampini sezonul rece? Fara muraturi parca nici nu se poate! Uite cum pui la borcane gogonele in saramura, un deliciu sanatos romanesc, ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie pe timpul iernii. Reteta e simpla, insa nu mentionez cantitati, pentru ca din legume puteti exclude ce nu preferati, precum ardeii de […]

Aioli – Maioneza fara ou (din usturoi)

Sosul mediteranean este un deliciu de vara pe care neaparat trebuie sa il incerci alaturi de carne la gratar, cartofi prajiti sau chiar dovlecei pane; in principiu, cam orice se potriveste de minune cu un mujdei de usturoi, merge perfect si cu o maioneza fara ou, din usturoi.  

Paratha – lipie indiana cu unt

Paratha, sau lipia indiana cu un cubulet deasupra, se serveste traditional la micul dejun, alaturi de o omleta sau cu putin gem. Nimeni nu zice insa ca nu poti servi lipia indiana tare aromata alaturi de o salata de vara delicioasa!

Cartofi prajiti la cuptor

Ai vrea sa mananci mai sanatos, dar pur si simplu nu poti renunta la cartofii prajiti? Macar pregateste-i la cuptor, dupa reteta asta! Asa ies mult mai sanatosi, la fel de gustosi ca cei traditionali si folosesti mult mai putin ulei.

Cum prepari cel mai bun sos tartar de casa

Nu exista sos mai bun langa peste, decat un sos tartar pregatit in casa! Il faci din ingrediente simple, e gata in 10 minute si va face pestele de 10 ori mai bun!

Pasca marmorata cu ciocolata

Pentru masa de Paste poti incerca o reteta diferita, de pasca marmorata cu ciocolata, mai ales daca iti place sa gasesti acest ingredient in toate deserturile.

Spanac cremos in sos alb

Un deliciu ce merge servit langa atat de multe preparate principale! Serveste o portie de spanac cremos, in sos alb, alaturi de o friptura de porc sau miel gatite la cuptor.