Un deliciu ce merge servit langa atat de multe preparate principale! Serveste o portie de spanac cremos, in sos alb, alaturi de o friptura de porc sau miel gatite la cuptor.

Ingrediente

1/2 pachet unt 700 g frunze de spanac 1/2 ceapa 2 cuisoare 3 catei usturoi 3 linguri faina 400 ml lapte sare piper
Mod de preparare:

1. Topeste o lingura de unt la foc mic-mediu intr-o cratita inalta si adauga spanacul. Pune capacul si lasa-l pentru 1-2 minute, apoi ridica si intoarce frunzele. Continua procesul pana cand oparesti tot spanacul.
2. Separat, topeste restul de unt si soteaza ceapa tocata marunt pentru cateva minute, alaturi de cele doua cuisoare.
3. Inlatura cuisoarele dupa 5-6 minute, adauga faina si amesteca rapid, apoi incorporeaza laptele rece si continua sa amesteci pana ce sosul se ingroasa, la foc mediu.
4. Adauga sare si piper, dupa gust, urmate de spanacul scurs si uscat cat mai bine posibil. Serveste spanacul cremos alaturi de un preparat din carne sau cu oua ochiuri alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si: