Din ingrediente banale aranjate in straturi in asa fel incat sa rezulte un preparat delicios. Iata cat de usor e sa prepari o strata cu spanac si bacon, o mancare ce merge de minune la micul dejun sau la pranz.

Ingrediente

o paine mare, veche de 1-2 zile 8 oua 700 ml lapte integral 450 g bacon 450 g spanac 350 g cascaval sare piper nucsoara
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu laptele, sarea, piperul si un praf de nucsoara.
  2. Taie painea felii, apoi cubulete, adaug-o peste lapte si amesteca. Lasa compozitia obtinuta deoparte.
  3. Incinge bine o tigaie si prajeste baconul pana cand devine crocant. Pastreaza grasimea, iar cu o parte din ea unge o tava termorezistenta.
  4. Asaza jumatate din compozitia de lapte si paine in tava, rade 1/2 din cantitatea de cascaval, apoi imprastie baconul si asaza spanacul fiert deasupra.
  5. Pune restul de paine, iar deasupra asaza restul de cascaval. Lasa tava sa stea pentru 30 de minute, apoi da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 45 de minute.

Briose cu spanac si branza

Chifle umplute cu spanac

Supa de spanac

din aceeasi categorie