Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!

Ingrediente

pepeni micuti o telina cu frunze 2 morcovi 4-5 bucati hrean crengute de marar

Ingrediente pentru saramura

1 lingura sare/1 L apa o cana otet/8 L apa boabe de mustar boabe ienibahar
Mod de preparare:

1. Spala pepenasii de murat (micuti, cat un pumn mai mare) si asaza-i intregi sau taiati jumatati, alaturi de rondelele de morcov, bucatile de hrean taiate pe lung si telian taiata cu tot cu frunze in borcane de muraturi.
2. Asaza borcanele astfel umplute cu pepenasii de murat pe cozi de cutite/furculite sau pe tavi metalice, pentru a preveni craparea borcanelor.
3. Separat, pe aragaz, fierbe intr-o cratita incapatoare o solutie de apa cu sare si otet, in raportul mentionat: 1 lingura de sare la 1 L apa + o cana (de ceai) de otet la 8 L apa.
4. Toarna aceasta saramura clocotita peste pepenii de murat cu grija, apoi leaga borcanele cat mai repede cu celofan si sfoara de bucatarie.
5. Lasa borcanele de pepeni murati sa se raceasca complet inainte de a le muta in camara, la rece, pentru iarna.

S-ar putea sa-ti placa si: