Decat sa ii cumperi din magazin in mijlocul iernii, mai bine ii pregatesti din timp in casa. Incearca o reteta simpla de castraveti murati in otet cu un timp de gatire de doar 20 de minute!

Ingrediente

castraveti cornichon ceapa galbena catei de usturoi morcov boabe de piper boabe de mustar seminte de marar

Ingrediente pentru murat/borcan 800 g

1 lingurita sare muraturi 1 lingurita zahar 100 ml otet apa in completare
Mod de preparare:

1. Spala castravetii, aseaza-i in borcane de 800 g, cu ceapa taiata solzisori, morcovi taiati rondele si catei de usturoi.

2. In fiecare borcan adauga 1 lingurita sare de muraturi, 1 lingurita zahar, boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar.

3. Peste ingredientele din borcan toarna 100 ml otet si apa, insa nu cat sa umple complet borcanul.

4. Pune capacele cat mai bine si fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

5. Dupa cele 20 de minute stinge focul, dar lasa borcanele in apa pana cand se racesc complet, apoi depoziteaza borcanele de castraveti murati in otet pentru iarna.

S-ar putea sa-ti placa si:

Conopida si gogosari in otet

Conopida si gogosari in otet


Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura

Mancare de castraveti murati