Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.

 

Ingrediente

1 kg sfecla 1 L otet de vin 1 L apa 1 lingura sare muraturi 1 lingura zahar 2-3 bucati hrean 1 lingura boabe de piper
Mod de preparare:

1. Curata sfecla, freac-o cu putina sare si infasoar-o in folie de aluminiu, apoi da-o la cuptor pentru cca 30 minute, la 200 grade.
2. Cand poti patrunde sfecla cu furculita, scoate-o din folie si las-o sa se raceasca complet.
3. Taie sfecla cubulete si pune-o in borcane sterilizate. Asaza in borcane, printre bucatelele de sfecla, si batonase de hrean, taiate pe lungime.
4. In rastimp, pregateste moarea, punand la fiert 1 L de apa cu 1 L de otet, cu piperul, sarea si zaharul.
5. Toarna moarea clocotita peste sfecla in borcanele asezate pe o tava metalica si pune capacul imediat dupa.
6. Intoarce borcanele pe capac si lasa-le sa se raceasca pana a doua zi, inainte de a le muta in camara, pentru iarna.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie