Paratha, sau lipia indiana cu un cubulet deasupra, se serveste traditional la micul dejun, alaturi de o omleta sau cu putin gem. Nimeni nu zice insa ca nu poti servi lipia indiana tare aromata alaturi de o salata de vara delicioasa!

Ingrediente

420 g faina 1 ou 200-250 ml apa 4-6 linguri unt 1 lingurita sare
Mod de preparare:

1. Amesteca faina cu sarea, apoi adauga oul si, treptat, putin cate putina apa, pana obtii un aluat maleabil si nelipicios.
2. Framanta aluatul 8-10 minute, pana devine elastic si fin. Imparte aluatul in 4 bucati egale si rotunjeste-o pe fiecare in parte.
3. Intinde paratha cat mai subtire, intr-un dreptunghi lung si ingust, apoi intinde pe ea 1-2 linguri de unt topit.
4. Impatureste aluatul o data pe latime (incat sa devina si mai ingust) si ruleaza-l dintr-un capat pana in altul, ca pe un trandafir cu mere.
5. Odata strans ruloul de aluat, asaza-l pe blat si preseaza-l usor. Repeta acelasi procedeu si pentru celelalte trei paratha, apoi da-le la frigider 20 de minute.
6. Intinde apoi rotocoalele obtinute, sa aiba diametrul celei mai intinse tigai pe care o ai. Frige fiecare paratha intr-o tigaie intinsa, cu cate o lingura de unt.
7. Serveste paratha, lipia indiana, cu crema de ciocolata, cu gem sau chiar ca pe o lipie obisnuita, alaturi de preparate principale.