Omleta cu sunca si cascaval iese delicioasa daca o prepari asa, impaturita similar cu o quesadilla. Astfel, te bucuri de un exterior bine facut si un interior plin de cascaval topit aburind.

Ingrediente

3 oua 1 lingurita amestec de verdeturi 2 linguri de unt 1 lingurita apa 3 linguri cascaval ras 50 g sunca sare
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu verdeturile (tarhon si patrunjel) o lingura de unt moale, adauga sare dupa gust si lingurita de apa. Incinge o tigaie si topeste cealalta lingura de unt in ea.
  2. Pune compozitia de unt in tigaie si roteste-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, pana ce omleta incepe sa se inchege.
  3. Presara sunca taiata cubulete si cascavalul ras. Dupa 1-2 minute, ridica marginile omletei si suprapune o jumatate peste cealalta. Deasupra preparatului impaturit presara inca putin cascaval si lasa omleta pana cand cascavalul se topeste. Serveste omleta cu rosii cherry alaturi.

Sfat util:

Optional, poti impacheta omleta in stilul celei frantuzesti: ridica pe rand marginile omletei si adu-le catre centru. Serveste omleta cu imbinarea in jos, pentru o prezentare mai eleganta.

Shakshouka

Oua Benedict

Oua in cosulete