Bruschetele sunt perfecte când nu ai prea mult timp să stai în bucătărie. Se fac rapid, în doi timpi şi trei mişcări. Cu câteva felii de pâine prăjită, ulei de măsline şi ceva verdeţuri, în 10 minute masa e gata şi ce deliciu! Sunt o gustare perfectă și sănătoasă, când ai musafiri sau când vrei să te răsfeți într-o seară la un pahar de vin.

 

1 baghetă 2 avocado 2 caței de usturoi 5-6 roșii uscate în ulei de măsline 4-5 linguri de sos pesto de busuioc 1 lămâie Frunze de baby spanac ulei de măsline
Mod de preparare:
  1. Feliază bagheta, taie cățeii de usturoi și dă-i pe feliile de  pâine, stropește-le cu puțin ulei de măsline, pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie copt și bagă-le la cuptor pentru câteva minute până se rumenesc frumos.
  2. Între timp curăță fructele de  avocado și scoate-le sâmburii, feliază-le și stropește-le cu zeamă de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
  3. Taie în  bucățele roșiile uscate după ce le-ai scurs bine de ulei.
  4. După ce ai scos feliile de pâine din cuptor, unge-le cu sos pesto de busuioc, așază apoi feliile de avocado, frunzele de spanac și roșiile uscate. Pentru un plus de savoare puteți să presărați pe deasupra și bucățele mici de brânză de capră.