Adori mirosul de pâine caldă? Învață să faci acasă celebrele chifle Kaiser. Sunt minunate la o cină tradițională de familie sau la un picnic de vară sau doar cu un bol cu ​​supă de casă.

 

 

500 g de făină universal 8 g sare 7 g de drojdie instant 160 g apă 150 g lapte 1 lingură / 7 g miere
Mod de preparare:
  1. Într-un bol amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Trebuie să obținem un aluat elastic, care să fie ușor lipicios.
  2. Se pulverizează cu puțin ulei  și se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Apoi împărțiți aluatul în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare.
  3. Formați bucățile de aluat în bile, așezați-le pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și lăsați-le să se relaxeze timp de 10 minute.
  4. Preîncălziți cuptorul la 220ºC . Timpul de preparare din acest moment până când pâinea intră efectiv în cuptor este de aproximativ 1 oră. Dacă aveți ștampilă pentru chiflele kaiser apăsați pe fiecare bilă de aluat, dacă nu încercați să faceți tăieturile cu un cuțit. Acoperiți-le și lăsați așa aproximativ 1 oră. Când credeți că  au crescut destul de mult, folosiți degetul pentru a face cu grijă o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urma, pâinea este gata de pus la copt, dar dacă urma dispare, aluatul mai are nevoie să mai stea puțin timp. Verificați din nou după 15 minute.
  5. De asemenea, puteți decora chiflele cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor. Se pulverizează cu puțină apă și se presară  semințele. Încercați să creați niște aburi în cuptorul dvs, punând o tavă mică de copt metalică pe fundul cuptorului atunci când preîncălziți cuptorul și turnați o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor. Eliberați un pic de abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Coaceți în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.