Cornulete cu gem

Sigur ai mancat in copilarie cornulete fragede, umplute cu gem, facute de bunici sau de mama. Iata o reteta usoara cu care poti sa iti amintesti de gustul copilariei.

Ochelari cu crema de vanilie

Sigur i-ai mancat in copilarie sau chiar recent. Sunt un desert delicios de patiserie pe care il poti prepara si in casa.

Fasole cu afumatura

Cand ai mancat ultima oara o mancare de fasole atat de buna, incat sa o mananci cu pofta si sa mai ceri o portie? Pregateste-o asa si sigur o vei repeta.

Cornulete fragede vanilate

Asa iti ies cele mai fragede si aromate cornulete vanilate! Alternativ, in locul untului, poti folosi si untura in reteta, iar gustul va fi cu atat mai bogat.

Langosi cu branza

Faimosii langosi unguresti sunt extrem de versatili si practic ii poti umple cu orice. Cu branza, varza calita cu ceapa, cu dulceturi sau, de ce nu, cu ciocolata, langosii pot fi gustare, desert sau  mic dejun.

Varza scazuta cu ciuperci

Daca ai pus varza la murat, sigur iti va fi usor sa prepari mancarica asa cu varza si ciuperci. Se potriveste de minune la pranz, in zilele de post.

Ciorba de cartofi cu afumatura

Are o aroma inconfundabila, care te imbie sa o servesti la pranz. Ciorba de cartofi cu afumatura e usor de preparat si te poti bucura de ea in zilele friguroase in mai putin de o ora!

Slanina afumata de Transilvania

Cunoscuta si sub numele de slana si traditional mancata alaturi de praz, ceapa si branza, slanina afumata fiarta e un preparat specific Ardealului, ce se poate obtine si in casa, cu putina rabdare si pricepere.

Cârnați Virșli de Crișana

Carnatii virsli sunt un preparat specific Hunedoarei si judetului Alba, iar reteta autentica si raportul dintre cantitatile de carne de porc, vita si oaie sunt bine stiute de cei ce prepara carnatii in zona. Citeste mai jos de ce ai nevoie pentru a prepara carnatii virsli acasa.

Carnati de Plescoi

Reteta exacta a carnatilor de Plescoi este un secret greu de obtinut de la locuitorii localitatii, insa ce e cunoscut e faptul ca pentru a obtine faimosii carnati e important sa respecti raportul de carne de oaie cu cel de vita, iar raportul condimentelor trebuie si el mentinut. Desigur, dupa gust se pot modifica cantitatile.

2 din 43123...1020...»