Vrei sa pregatesti cel mai aromat desert pentru Craciun? Incearca un chec delicios umplut cu fructe uscate si nuci, un deliciu cu care garantat iti vei surprinde invitatii.

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 200 g unt (un pachet) 3 oua 200 g zahar brun esenta vanilie 1 lingurita praf de copt un praf sare 3 linguri lapte

Ingrediente pentru mixul de fructe si nuci:

50 g caju 50 g migdale 100 g smochine confiate 100 g cirese confiate 100 g stafide coaja unei portocale un praf generos scortisoara un praf cuisoare un praf nucsoara
Mod de preparare:

1. Combina toate fructele uscate cu nucile (caju, migdale) si mirodeniile, apoi da-le deoparte.
2. Separat, bate untul cu zaharul pentru 5-7 minute, pana obtii o crema foarte fina, apoi adauga pe rand, cate un ou, urmate de esenta de vanilie.
3. Incorporeaza faina combinata cu praful de copt si sarea, apoi incorporeaza si laptele.
4. Adauga fructele uscate si nucile, pastrand cateva pentru a le aseza deasupra.
5. Intinde compozitia de tort de Craciun cu fructe uscate intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi da-o la cuptor pentru 80-90 minute la 160 grade, sau pana cand tortul de Craciun trece testul scobitorii.
6. Serveste desertul pudrat cu zahar si decorat dupa gust.