Iubesti turta dulce, acel desert aromat al copilariei si al Craciunului totodata? Uite cum pregatesti o prajitura turta dulce la tava, un desert pentru intreaga familie ce se obtine numaidecat si sigur se va “topi” rapid!

Ingrediente

100 g unt 150 g zahar 2 oua mari 120 ml melasa sau sirop artar 250 ml lapte 250 g faina 2 lingurite scortisoara 1 lingurita pudra ghimbir un praf cuisoare coaja unei lamai 1/2 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita praf de copt un praf generos sare

Ingrediente pentru insiropat:

5 linguri zahar 200 ml apa 1 lingurita zeama lamaie
Mod de preparare:

1. Combina ingredientele uscate pentru prajitura turta dulce la tava: faina, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, pudra de ghimbir, praful de cuisoare. In plus, adauga coaja de lamaie razuita.

2. Separat, bate untul cu ouale si zaharul pana ce obtii o consistenta spumoasa si pufoasa, cca 5 minute. Adauga apoi melasa sau siropul de artar, apoi incorporeza ingredientele uscate in mai multe runde, alternate cu laptele.

3. Toarna compozitia pentru turta dulce la tava intr-o tava de chec sau de prajitura unsa cu unt si niveleaza, apoi da prajitura la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade.

4. Dupa ce scoti turta dulce la tava de la cuptor, combina apa cu zaharul si da-le la foc mediu, pana ce zaharul se topeste.

5. Dupa racirea siropului, adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si foloseste siropul obtinut pentru a insiropa turta dulce la tava. Da prajitura la rece inainte de servire.