Cauti o reteta de desert perfecta pentru Craciun? Nu mai cauta! Uite cat de simplu e sa faci niste trufe de ciocolata cu coniac in casa, un desert ce garantat va fi pe gustul invitatilor tai!

Ingrediente pentru trufe

100 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata neagra 3 linguri vinars/coniac o briosa de ciocolata (cca 100 g)

Ingrediente pentru glazura

150 g ciocolata neagra 2 linguri unt
Mod de preparare:

1. Pune smantana pentru frisca la foc mediu si las-o pana cand sta sa dea in clocot.

2. Toarn-o peste ciocolata neagra tocata de cutit si las-o 1-2 minute sa se topeasca. Amesteca folosind o spatula, pana cand obtii o glazura lucioasa, groasa si legata.

3. Adauga coniacul sau vinars si briosa de ciocolata maruntita cat mai bine (poate fi de cumparat, sau poate fi facuta dupa una din retetele noastre).

4. Amesteca bine si da compozitia la frigider pentru cateva ore, pana cand amestecul e intarit.

5. Folosind manusi, Ia cu lingurita din compozitie si rostogoleste-o intre palme, pentru a le da forma rotunda.

6. Trece trufele de craciun cu ciocolata printr-o glazura realizata din ciocolata neagra, topita cu cele 2 linguri de unt.

7. Da trufele la frigider pentru minim o ora inainte de servire.

Pofta buna!