Sunt fragede, crocante si ti se topesc in gura cand le servesti. Acestea sunt genul de fursecuri care devin mai bune, mai aromate daca le pastrezi 1-2 zile.

Ingrediente

200 g unt 50 g zahar pudra 125 g nuca 280 g faina esenta vanilie un praf sare
Mod de preparare:
  1. Rumeneste nucile intr-o tigaie pentru cateva minute, la foc mediu. Lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le cat mai marunt.
  2. Pune toate ingredientele, inclusiv untul moale, intr-un castron incapator si framanta cu mainile pana ce tot aluatul are o consistenta granuloasa. Cand il strangi intre palme, ar trebui sa ramana lipit.
  3. Formeaza bile de 1-2 cm diametrul si asaza-le pe tava tapetata cu foaie de copt. Da fursecurile la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau pana cand devin usor aurii.
  4. Odata scoase din cuptor, lasa fursecurile sa se raceasca 4-5 minute, apoi tavaleste-le prin zahar pudra. Mai lasa-le putin, apoi da-le din nou prin zahar pudra, pentru o acoperire mai uniforma.
  5. Acest ultim pas este optional. Daca preferi deserturile cu mai putin zahar pudra, elimina cea de-a doua pudrare.

Castagnole cu ricotta

Fursecuri “fulgi de nea”

Piscoturi cu vanilie (vanillekipferl)