In perioada de dinaintea Craciunului toata lumea e preocupata de cumparaturi, curatenie si, bineinteles, de gatirea bucatelor traditionale. Adesea insa, pe langa cozonac, toba de casa, sarmale si alte preparate specifice perioadei, vrei sa ai si un dulce pe masa care sa fie in ton cu atmosfera cu sarbatoarea, dar care sa nu fie banalul cozonac, oricat de bun ar fi el. Pentru ca in mod cert nu-ti va ramane prea mult timp pentru alte bunatati, am intocmit un top cu 5 retete de prajituri simple pentru Craciun, pe care le vei prepara usor si le vei savura in tihna, alaturi de cei dragi.

9 retete de prajituri simple pentru Craciun

Prajitura cu scortisoara si glazura de branza

Prajitura cu scortisoara si glazura de branza

E inedita si rapid de preparat! In mai putin de o ora obtii o pufosenie de prajitura, pe care apoi o decorezi si imbogatesti cu o glazura de crema de branza ce o va face desavarsita!

Prajitura turta dulce la tava

Iubesti turta dulce? Atunci o sa adori desertul asta pufos si bogat aromat! Toti copiii vor prefera acest desert dintre toate retetele de prajituri pentru Craciun, asa ca ai toate sansele sa le faci pe plac daca o pregatesti!

Tort rapid de biscuiti

Tort de biscuiti pentru Craciun

Cat timp cuptorul va fi ocupat cu friptura de Craciun sau chiar cu sarmalele, in functie de reteta dupa care le pregatesti, profita de moment si pregateste un tort de biscuiti delicios, fara coacere, numai bun de adus pe masa. Gustul acrisor si aroma portocalelor, dar si lichiorul folosit printre ingrediente iti vor trezi nostalgii pentru Craciunul din copilarie!
Iata reteta pentru un tort de biscuiti pentru care garanteaza una din cititoarele noastre.

chec-cu-mere-si-scortisoara-glazurat

Chec de mere si scortisoara glazurat

Un deliciu aromat ce GARANTAT te va baga in atmosfera Craciunului, inca din timp ce il prepari!
Mai gustos de atat n-ai pregatit niciodata un chec de Sarbatori! Incearca una din cele mai simple retete de prajituri simple pentru Craciun.

 

 

 

 

tarta cu mere

Tarta cu mere

O faci in 50 de minute, din cateva ingrediente banale pe care cel mai probabil le vei avea deja in casa inainte de Craciun. Combinatia dintre stafidele dulci si merele acrisoare e una foarte reusita, iar mirosul de mar copt iti inmiresmeaza casa in ajunul Craciunului. Vezi reteta de tarta cu mere.

Prajitura-cu-caramel

Prajitura cu caramel

Aceasta reteta este si rapida, si economica, deci garantat merita facuta. In plus, nimic nu spune “Craciun” pe masa de Sarbatori cum o spune caramelul ce-ti lasa gura apa, in combinatie cu nucile crocante. Gata in 35 de minute, prajitura asta e dulcele perfect de servit pe langa cozonac. Vezi ingredientele si modul de preparare pentru prajitura cu caramel.

prajitura craciunita

Prajitura “Craciunita”

Bineinteles, nu mai are nevoie de prezentare, caci numele acestei prajituri este suficient de graitor. Reteta este una din cele primite de la cititoare si pare cu adevarat usor de facut. Numai uitandu-te la poza si deja iti doresti o portie. Prepara si tu prajitura Craciunita pentru cei dragi.

Prajitura rapida

Prajitura rapida

Solutia salvatoare pentru cazul in care chiar nu ai timp, insa iti doresti sa faci un dulce delicios: prajitura rapida. O faci din 6 ingrediente, in 30 de minute, fara coacere. Ce poate fi mai simplu? O poti face in paralel cu orele in care ai cozonacii la cuptor sau in timp ce fierbi sarmalele. Vezi reteta de Prajitura Rapida.

prajitura fulg de nea

Fulg de nea cu nectarine

Stiu, stiu ca reteta contine nectarine, un fruct practic imposibil de gasit in perioada asta. Insa asta nu ne opreste sa ne folosim imaginatia si sa exploram alte posibilitati. Prajitura se numeste Fulg de nea, are un aspect nins, deci este perfecta pentru iarna, daca schimbi un singur ingredient. De exemplu, in locul nectarinelor poti incerca sa pui clementine sau, de ce nu, cateva felii subtiri de kiwi. Citeste reteta pentru deliciul cu multa crema, prajitura Fulg de nea cu nectarine.

Incearca oricare din cele 5 retete de prajituri simple, dar delicioase si rasfata-ti familia cu bunatati la masa de Craciun.