Prajitura cu caramel este un desert intens, pentru cei care iubesc gustul puternic al caramelului combinat cu nuci. Pentru prepararea retetei, sunt necesari doar 5 lei/portie.

Ingrediente pentru aluat

un ou 180 g zahar pudra 300 g faina 100 g unt un plic praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru crema

200 g zahar pudra 100 ml frisca lichida 150 g unt 100 g nuci maruntite

Ingrediente pentru stratul exterior

180 g zahar pudra 80 g unt 100 ml frisca lichida un praf sare
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul pudra, praful de copt si praful de sare. Untul se taie cubulete si se pune peste amestecul de faina, la fel si oul. Se framanta pana se obtine un aluat sfaramicios care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul se preseaza cu o lingura ca sa se obtina un strat uniform. Se lasa la cuptor 20 de minute.
  2. Pentru crema, se topeste zaharul pentru a obtine un caramel in care se toarna frisca lichida clocotita, se amesteca, se adauga nucile si se lasa sa se racoreasca. Se adauga apoi untul amestecand.
  3. Pentru stratul exterior, se topeste zaharul si, dupa ce s-a caramelizat, se adauga frisca. Se amesteca si se adauga apoi untul taiat cubulete. Foaia de prajitura se taie pe jumatate, se unge cu crema, se acopera cu a doua foaie si apoi se toarna sosul caramel. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.

Sfaturi utile

✽ Praful de copt poate fi inlocuit cu o lingurita de bicarbonat de sodiu.

✽ Este indicat sa coci nucile la cuptor cateva minute, inainte de a le taia si de a le adauga in crema. Ele vor da un gust mai bun prajiturii. Ca sa pregatesti mai repede reteta, poti folosi sos de caramel din comert.