Portocalele sunt fructele tale preferate? Atunci adauga-le si intr-un chec pufos si racoritor.

Ingrediente

2 portocale 3 oua 170 g zahar pudra 170 g faina 170 g unt 40 ml lichior de portocale sare unt si faina pentru tava zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
  1. Se topeste untul si, intre timp, se separa ouale.
  2. Albusurile se bat cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul se amesteca pana se obtine o crema albicioasa.
  3. Peste crema cu galbenusuri se pun untul topit, lichiorul de portocale, faina, sucul si coaja rasa a celor doua portocale.
  4. Se adauga albusurile spuma, se amesteca cu delicatete si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 10 minute la foc mare si 30 de minute la foc mediu. Se lasa sa se racoreasca in tava, se scoate si se presara din abundenta cu zahar pudra.

Chec de mere si scortisoara glazurat

Chec cu banane

Chec cu morcovi