Vrei sa-ti surprinzi invitatii de Craciun? Prepara un lichior de oua, sigur vor fi placut impresionati. Lichidul cu renume e consumat in mod deosebit in Statele Unite si Canada, dar este o bautura a caror origini este destul de neclara. Aparent, lichiorul de oua ar putea deriva dintr-o alta bautura pe baza de oua, consumata in Europa secolului 19.

In Romania, varianta mai cunoscuta a acestei bauturi este lapte de pasare, insa prepararea acestui desert e putin diferita si nu contine tarie.

Ingrediente

4 oua 70 g+2 linguri zahar 500 ml lapte 250 ml smantana pentru frisca 90 ml whiskey 3/4 lingurita nucsoara (ideal proaspat rasa)
Mod de preparare:
  1. Separa 4 oua, iar galbenusurile pune-le intr-o craticioara; in galbenusuri adauga zaharul si bate pentru 1-2 minute cu telul.
  2. Adauga laptele si smantana pentru frisca si da compozitia la foc mediu, amestecand periodic, pana cand atinge 80 de grade (inainte sa inceapa sa clocoteasca).
  3. Adauga nucsoara si whiskeyul, amesteca si raceste lichiorul de oua intr-o baie de apa rece. Da lichidul la frigider pentru 1-2 ore, sau pana cand se raceste cat mai bine.
  4. Bate albusurile spuma cu 2 linguri de zahar pana ce incep sa-si mentina forma (au o consistenta similara cu spuma de ras). Combina albusurile batute cu compozitia rece si serveste lichiorul de oua cu putina nucsoara presarata.

Sfat util:

✽ De fiecare data cand servesti, compozitia trebuie amestecata, deoarece albusurile se separa la suprafata.

Pina Colada

Daiquiri

Spuma de lapte si cafea

 

din aceeasi categorie