Desert cremos dedicat exclusiv adultilor. Spuma de lapte si cafea poate fi bauta, daca va permite timpul, si dimineata inainte de a merge la serviciu. Ideala vara.

Ingrediente

4 oua 100 g zahar 2 linguri cafea solubila 250 ml frisca lichida 120 ml lapte

Ingrediente pentru servit

frisca 4 patratele de ciocolata 1 lingurita cafea macinata
Mod de preparare:

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste. Laptele se pune la fiert si, cand da in clocot, se trage de pe foc.
2. Se adauga cafeaua soubila in lapte, se amesteca si apoi se toarna in fir subţire peste crema de galbenus.
3. Apoi, se toarna frisca, se pune pe foc si se lasa 5 minute cat sa devina 1 pic groasa. Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga albusurile batute spuma.
4. Se repartizeaza in pahare si se da 15 minute la rece. Se aduce la masa cu frisca, ciocolata si un pic de cafea.

✽ Adauga 1 pliculet de zahar vanilat in crema de lapte si va capata un parfum  deosebit.
✽ Foloseste smantana grasa pe care ai tinut-o la frigider daca vrei sa prepari o frisca naturala.

din aceeasi categorie