Sunt mai usor de facut decat cozonacii, insa sunt delicioase! Uite cum pregatesti niste rulouri cu scortisoara si glazura de branza ce ti se topesc in gura si pe care cu greu le vei imparti cu altii.

Ingrediente

100 g unt 500 ml lapte cald 100 g zahar 1 pliculet drojdie uscata 700 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

170 g unt 150 g zahar brun 2 linguri scortisoara

Ingrediente pentru glazura de branza

120 g crema de branza 2 linguri unt topit 2 linguri lapte esenta vanilie 150 g zahar pudra
Mod de preparare:

1. Combina laptele cald cu untul topit si zaharul. Compozitia trebuie sa fie calda la atingere, nu fierbinte. Presara drojdia deasupra si las-o asa pentru 5 minute.

2. Adauga apoi 550 g de faina si incorporeaz-o, pana obtii un aluat omogen. Acopera recipientul si da-l la crescut la cald pentru o ora.

3. Dupa o ora, cand aluatul si-a dublat volumul, adauga restul de faina, praful de copt si sarea. Framanta bine, apoi rastoarna-l pe un blat bine presarat cu faina.

4. Framanta-l pentru inca 5 minute si mai adauga faina daca mai simti necesar. Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de cca 1.2 cm.

5. Intinde untul moale peste aluat, apoi presara combinatia de zahar brun cu scortisoara in mod egal. Ruleaza aluatul cat mai strans si asaza-l cu marginea in jos. Taie ruloul in 2, pe jumatate, apoi taie fiecare jumatate in 7 felii egale.

6. Asaza rulourile intr-o tava, unul langa celalalt si lasa-le la crescut pentru minim 30 de minute, acoperite cu folie alimentara. Coace rulourile cu scortisoara pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau pana cand rulourile se rumenesc frumos.

7. Cat timp rulourile sunt la cuptor, pregateste glazura de branza: combina crema de branza moale cu untul topit, esenta de vanilie, laptele si zaharul pufra. Mixeaza amestecul pana devine fin si omogen.

8. Cand scoti rulourile de la cuptor, raspandeste glazura de branza deasupra lor, inainte de a le servi.