Vrei sa pregateti cea mai crocanta conopida in saramura pe care o poti pune la borcan acasa? Iata o reteta dupa care e garantat sa iti iasa o conopida murata aromata si ferma, numai buna de servit alaturi de o masa copioasa!

Ingrediente

1-2 capatani conopida medii 4-5 gogosari 3 batoane de hrean 1 lingura piper boabe 1 lingura mustar boabe 3 crengute marar 1 lingura sare/L apa 1 lingura zahar/3 L apa
Mod de preparare:

1. Spala bine si desfa capatanile de conopida, apoi curata bine gogosarii si taie-i sferturi. Inlatura partile usor innegrite de pe conopia (acela este mucegai)
2. Aranjeaza conopida in borcan, alternand-o cu sferturi de gogosar si fasiute subtiri de hrean. Deasupra, inoaie crengutele de marar si blocheaza muraturile pentru a nu se ridica deasupra nivelului apei.
3. In functie de capacitatea borcanului, pune apa la fiert, impreuna cu o lingura de sare la fiecare litru de apa si o lingura de zahar la fiecare 3 L de apa.
4. Lasa moarea sa fiarba, apoi adauga boabele de mustar si cele de piper. Toarna moarea sarata peste conopida pana ce nivelul apei depaseste conopida, nu inainte de a aseza o tava metalica dedesubt.
5. Infileteaza capacul sau strange folia de plastic deasupra gurii borcanului si lasa muraturile sa se raceasca complet. Muta borcanul cu conopida in saramura in camara, odata ce se raceste.

S-ar putea sa-ti placa si: