Respectarea postului poate fi o provocare pentru multi dintre noi, chiar si daca nu am fi tentati din toate directiile sa gustam mancaruri de dulce. Simpla preparare a mancarii fara carne, oua si produse lactate ne lasa de multe ori in cumpana. Adesea, retetele traditionale populare nu sunt atat de variate si avem nevoie de inspiratie pentru a manca sanatos, gustos, tinand in acelasi timp si post. Iata mai jos 9 retete simple de post pe care sa le incerci in urmatoarea perioada.

1. Legume cu paste

Cui nu-i plac pastele? Un preparat de post rapid, cu ingrediente comune, pe care le poti modifica dupa bunul plac. Legumele cu paste sunt o combinatie foarte sanatoasa, pe care o prepari in maxim 20 de minute si cu care hranesti toata familia.  Prepara legumele cu paste dupa aceasta reteta.

2. Varza scazuta cu ciuperci

Daca ai apucat deja sa pui varza de Sf. Dumitru, sigur poti scoate una din ele pentru bunatatea asta de mancare. Prepararea in sine dureaza putin si este extrem de banala, apoi nu-ti ramane decat sa astepti ca mancarica sa fie gata. Simplu, nu? Iata si reteta de varza scazute.

3. Bilute tavalite prin cocos

Pentru ca pofta de dulce nu pleaca nicaieri in timpul postului si pentru ca n-am vrut sa uitam de deserturi, iata un preparat usor, din 4 ingrediente, pe care il incropesti numaidecat si e si mult mai sanatos in comparatie cu alte deserturi. Vezi cum pregatesti bilutele tavalite prin cocos.

4. Cuscus cu legume

Cuscusul e bun de mancat indiferent de momentul anului, dar in post este cu atat mai indicat, fiind o buna sursa de proteine. In combinatia asta, ai o masa hranitoare cu aroma orientala, pentru care sigur organismul iti va fi recunoscator! Vezi reteta de cuscus cu legume.

5. Supa-crema de ciuperci de post

Pentru ca nu exista pranz fara o supa sau o ciorbita, noi iti recomandam sa te incalzesti in postul asta cu o gustoase supa-crema de ciuperci. Inlocuiesti un singur ingredient ce in mod normal e de dulce cu unul de post si gata! Obtii o supa de care nici tu nu vei fi sigur daca e sau nu de post! Incearca supa-crema de ciuperci de post.

6. Placinta cu fructe

Se intampla sa ai niste cirese sau visine prin congelator, sau poate in visinata? Pastreaza-le pentru momentul cand ti se face pofta de dulce si prepara atunci o placinta de post cu fructe! Vezi reteta noastra de placinta cu fructe.

7. Chec cu morcovi

O idee mai sanatos decat orice alt chec ai preparat pana acum, pentru simplul fapt ca are morcovul printre principalele ingrediente. Leguma da checului un gust dulceag, parfumul caracteristic si o culoare ce-l face apetisant. Vezi cum prepari checul cu morcovi

8. Salata de broccoli cu branza tofu

Simti ca nu mai rezisti tentatiei si ai vrea macar o bucatica de branza? Incearca branza tofu. Si mai bine, chiar, incearca branza tofu in aceasta salata care sigur te va satura. Asa stii sigur ca nu cedezi tentatiei, dar iti satisfaci si poftele. Incearca salata de broccoli cu branza tofu.

9. Salam de biscuiti de post

Pentru ca nu puteam incheia articolul altfel decat cu un desert, iata si reteta noastra pentru traditionalul salam de biscuiti, una din cele mai simple prajituri de post. Desigur, reteta e de post, dar asta nu spune nimic despre preparat. Il vei manca de la un capat la altul cu pofta, caci e atat de bun ca sigur nu trebuie sa fie post ca sa-l savurezi! Vezi reteta de salam de biscuiti.

Citeste si:

10 retete simple de aperitive

5 deserturi usoare din banane coapte

10 retete simple de prajituri