In timpul saptamanii nu avem timp suficient pentru a prepara dulciuri de casa complicate, iar cand vine weekendul e preferabil sa ne odihnim decat sa pierdem ore intregi in bucatarie. Pentru a putea savura in continuare delicii facute cu mana ta, iata o colectie de 10 retete de prajituri simple pe care te sfatuim sa le incerci.

 

prajitura-inteligenta1Prajitura inteligenta

Daca nu ai incercat-o deja, aceasta reteta va fi o reala descoperire in bucatarie. De ce se numeste asa? E foarte simplu: tu prepari un singur aluat, care se transforma in 3 straturi distincte, la mijloc avand consistenta unei creme veritabile. Astfel, cu prajitura inteligenta salvezi timp si prepari si un desert ce pare complicat, dar nu e deloc.

 

 

Tiramisu rapidtiramisu-rapid

Nu am intalnit om caruia sa nu-i placa acest desert clasic italian. O faci fara coacere, o dai la rece si o servesti cand ai pofta. Vezi cum se face un tiramisu rapid.

 

 

Prajitura-cu-merePrajitura cu mere

Un preparat perfect pentru iarna, care, spre deosebire de alte prajituri cu mere, are un strat de crema deosebita, pe baza de migdale. Migdalele ii dau o savoare aparte iar fructele feliate ca niste evantaie fac prajitura cu mere foarte aspectuoasa.

 

 

 

Prajitura cu foi de napolitana si crema cu nuci si biscuitiPrajitura-cu-foi-de-napolitana-si-crema-cu-nuci-si-biscuiti

Daca iubesti sa gatesti cu foi de napolitane, prajitura asta e perfecta pentru tine. Combinatia de ciocolata alba, crema cu nuci, napolitane si biscuiti suna atat de complex, incat nu-ti vine sa crezi ca prajitura se face atat de simplu. Convinge-te, incercand reteta de prajitura cu foi de napolitana.

 

 

Prajitura-cu-cocos-de-postPrajitura tavalita

Un desert care, desi e de post, nu pare a fi facuta cu vreun compromis. O poti prepara oricand, nimeni nu spune ca trebuie sa fim in post, iar dupa ce descoperi cat e de buna, imparte-o cu cei dragi. Vezi reteta de prajitura tavalita.

 

 

 

Prajitura creolaPrajitura-creola

Prajitura asta e raiul gurmanzilor care adora gustul de cafea in deserturi. Blatul este bine insiropat, iar preparatul abunda in crema cu gust de cafea. Ai grija insa, evita sa mananci prajitura creola seara tarziu, caci s-ar putea sa nu mai adormi prea usor.

 

 

cheesecake-cu-ciocolataCheesecake cu ciocolata

O reteta foarte versatila, intrucat cheesecake-ul poate lua orice gust vrei tu. Orice gust de ciocolata, desigur: daca il vei face de mai multe ori vei vedea ca daca schimbi ciocolata pe care o folosesti la preparare, se va schimba si gustul cheesecake-ului cu ciocolata.

 

 

 

Negresa din 3 ingrediente fara fainanegresa cu 3 ingrediente

In mod deosebit benefica celor ce sufera de intoleranta la gluten, si care cu greu gasesc dulciuri fara alergen, negresa asta este o binecuvantare si pentru toti ceilalti, care vrem sa mancam mai putini carbohidrati sau pur si simplu ne grabim. Negresa din 3 ingrediente fara faina e gata in 40 de minute.

 

 

Cheesecake-New-York-in-farfurie-alba-cu-lingurita-de-argintCheesecake “New York”

Un alt cheesecake, de aceasta data ceva mai clasic si cu o aroma imbietoare de vanilie. La fel ca si precedentul, se prepara fara cuptor, cu putin efort si este perfect pentru intampinat musafirii. Incearca reteta de cheesecake New York.

 

Prajitura inteligenta cu lamaieprajitura-inteligenta-cu-lamaie

Dat fiind ca prajitura inteligenta a deschis topul, prajitura inteligenta va inchide topul, insa in varianta reinventata. Incearca prajitura inteligenta cu lamaie. Se prepara la fel, fara multe batai de cap, doar gustul este schimbat.

 

 

Alege din toate retetele simple prajitura care e pe gustul tau!

 

Citeste si:

10 retete simple de aperitive

5 deserturi usoare din banane coapte

9 retete simple de post