Delicioase, putin spus, atunci cand ne referim la deserturile care au cafeaua drept ingredient-vedeta. Asa ca trebuie sa incercati aceasta reteta cu un gust puternic.

Ingrediente pentru blat

250 g unt 200 g zahar 60 g miere 4 oua 250 g faina 3 linguri cafea tare 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema

3 linguri cafea solubila 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 30 ml rom 2 linguri miere

Ingrediente pentru sirop

100 g zahar 100 ml apa

Ingrediente pentru servit

ciocolata boabe de cafea
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, untul, zaharul, mierea si ouale se mixeaza.
  2. Se pun apoi faina, praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca 2 minute, se toarna in tava usor unsa si se coace 30 de minute. Se lasa la racit, se taie si se imbiba cele doua blaturi cu sirop facut din fierberea apei cu zaharul.
  3. Pentru crema, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema alba, se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca si se pune si restul amestecului de miere.
  4. Crema se asaza intre cele doua blaturi insiropate, se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.