Ingrediente pentru blatul de biscuiti

300 g biscuiti petit beurre 100 g unt topit 2 linguri zahar pudra vanilat

Ingrediente pentru crema

200 g smantana 200 g crema fina de branza 200 g smantana pentru frisca un pliculet gelatina 200 g zahar pudra vanilat o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
  • Se prepara mai intai compozitia de biscuiti care va trebui sa stea la frigider. Se Zdrobesc biscuitii intr-o punga sau se maruntesc cu ajutorul robotului, apoi se amesteca bine cu zaharul pudra si untul topit.
  • Se tapeteaza un vas cu hartie de copt sau doar se unge cu unt, apoi se preseaza bine compozitia de biscuiti pe fundul formei. Se da la frigider.
  • Pentru crema, se pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece pentru 5 minute, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste si se dizolva.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu 100 g zahar si se bate spuma tare. Apoi, se adauga smantana, crema de branza, restul de zahar si esenta si se omogenizeaza bine totul.
  • Se incorporeaza si gelatina si se toarna crema peste blatul de biscuiti.
  • Se da desertul la rece pana a doua zi. Se poate servi decorat cu fructe proaspete, sos de fructe sau alte variante la alegere.