Pârjoale de cartofi umplute cu ciuperci

Cei din Polonia, Belarus, Lituania și Ucraina le spun “zrazy”. Vorbitorii de limba engleză le spun “cutlets”. Noi le spunem, simplu, pârjoale. Rețeta de mai jos a reușit să cucerească milioane de oameni la numai o zi de la publicare. Succesul ei fulminant se datorează, cu siguranță, simplității ei și gustului final absolut extraordinar. Faceți-o […]

Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi: învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie. Într-un […]

Crochete de conopidă

Un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuos, rapid și cu un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fani conopidă. Preîncălzește cuptorul. Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului. Pune-o într-un vas […]

Budincă de vanilie de casă

Pentru cei care nu vor să recurgă la variantele instant din comerț, vă sărim în ajutor cu această mai mult decât simplă rețetă de budincă de vanilie de casă. Să trecem la treabă! Într-o crăticioară medie amestecă zahărul, amidonul și sarea. Adaugă gălbenușurile, apoi laptele și pune pe un foc mic. Amestecă încet, constant, până […]

Mozzarella de casă

Pentru că la noi este destul de scumpă, am decis să învățăm să facem mozzarella de casă. E simplu și îți ia numai 30 de minute să o faci! Pentru început, ai nevoie de următoarele: o oală de dimensiuni mari un termometru pentru lichide (nu obligatoriu) un cuțit lung și lat spumieră un bol pentru cuptorul cu […]

Biscuiți crocanți fără coacere

Un desert crocant și sănătos, care nu necesită cuptor sau îndemânare în bucătărie și pentru a cărui preparare nu vei pierde decât câteva minute. Ideal pentru copiii mici, va deveni preferatul… celor mari! Să facem împreună cei mai buni biscuiți crocanți din lume! Într-o crăticioară medie pune zahărul cu untul, praful de cacao și laptele și amestecă la […]

Floare de cartof copt

O variantă de cină rapidă, ieftină și incredibil de gustoasă! Ca să nu mai vorbim de aspectul mai mult decât apetisant… Să facem împreună o floare de cartof copt cu bacon și brânză Cheddar. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală bine cartofii. Apoi începe să îi crestezi. Pune cartoful la orizontală și taie-i un căpăcel. […]

Kazandibi

Kazandibi sau, cum i-am spune noi, budincuță coaptă de lapte. Mulți l-au declarat cel mai bun desert turcesc. Nu putem să îi aprobăm sau nu decât dacă îl încercăm întâi. Bine că se face extrem de ușor! Astfel: Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează). […]

Macaroane cu sos cremos de brânză

Americanii le spun, pur și simplu, macaroane cu brânză. Dar pentru că noi când spunem asta avem în minte altă rețetă, am ales să reformulăm ușor. Să facem împreună niște macaroane cu brânză la cuptor, cremoase și crocante în același timp, după rețeta americanilor. Într-o cratiță mare topește, la foc mic, bucata de unt. Când […]

Cartofi Vulcan

Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar. Pune cărbunii la încins. Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în […]