Salată de fasole

1. Se alege fasolea şi se spală bine, în mai multe ape. Se lasă la umflat în apă rece timp de 3-4 ore, apoi se fierbe bine, până ce se înmoaie. 2. Se curăţă ceapa şi ardeiul roşu şi se taie rondele. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă doar puţin, […]

Salată asortată

1. Se spală salata, se scurge bine şi se rupe în bucăţi mai mici, care sunt puse apoi în vasul de salată. Se adaugă ridichile, ardeii şi roşiile spălate şi tăiate felii. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun peste celelalte legume din […]

Fresh Passion

Într-un shaker sau blender se ames­tecă bine tequila, sucurile, lichiorul şi piureul de banană. Se toarnă conţinutul într-o cupă sau într-un pahar pentru vin cu picior, care a stat la rece în prealabil. Se ornează cu două felii de lămâie verde şi cu frunzuliţe de mentă.

Tonic Bloody Mary

Ingredientele trebuie mai întâi bine răcite. Apoi se amestecă foarte bine sucurile cu vodca, se toarnă amestecul într-un pahar tip sondă, se decorează cu frunzuliţe de ţelină şi cu felii de lămâie verde.

Bellini Flavour

Se umple pe jumătate cu gheaţă pisată o cupă pentru şampanie. Deasupra se toarnă sucul de piersici şi şampania, amestecate în preala­bil. După preferinţe, se poate decora cupa cu feliuţe subţiri de piersici proaspete sau din compot.

Marie Rose

Se amestecă bine toate ingredientele, de preferat într-un shaker. Într-o strecurătoare se pune gheaţă pisată şi se strecoară astfel în pahar amestecul obţinut. Se ornează cu trandafiri din zahăr.

Primăvara inimii

Într-un pahar înalt, tip sondă, se toarnă pe rând siropul de rodii, lichiorul, ginul şi apa tonică. Apoi se adaugă 4-5 cuburi de gheaţă şi 2-3 felii de lămâie. Se amestecă cu paiul, înainte de a-l savura.

Salată de kiwi şi piersici

1. Kiwi se curăţă şi se taie bucăţele. Lămâile se storc, iar sucul obţinut se toarnă peste bucăţelele de kiwi şi se amestecă uşor. Separat, piersicile se taie în bucăţele mici. 2. Alternativ, se pun în pahare un strat de piersici, unul de kiwi, iar deasupra miezul de nucă. 3. Se ornează cu frunze de […]

Plăcinţele cu brânză şi stafide

1. Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, în care s-a dizolvat în pre­alabil zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. Se amestecă făina cu untul topit, după care se toarnă maiaua şi oul bătut şi se frământă în continuare, până când aluatul nu se mai […]

Colaci cu ou

1. Se amestecă drojdia cu laptele, în care s-a dizolvat zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. În făina cernută se pun ouăle bătute, zahărul vanilat, un praf de sare şi maiaua crescută. Se frământăbine aluatul, după care se încorporează şi untul. Se acoperă şi […]