Tartă cu sardine

1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu zahăr. Într-un vas se pune făina, se adaugă untul înmuiat, sarea, maiaua şi se frământă încet până ce se obţine un aluat fin. Se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute. 2. Se curăţă cepele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se […]

Ouă fierte în înveliş de carne

1. Se fierb ouăle timp de 6-7 minute şi se curăţă de coajă. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se ung pe o parte cu muştar. 2. Se aşază pe fiecare bucată de carne câte un ou fiert, se rulează […]

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spa­nacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi […]

Plăcintă cu ciuperci

1. Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei. 2. Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de […]

Tartă cu brânză, şuncă şi ciuperci

1. Se face o adâncitură în făina cer­nută şi se pun gălbenuşurile bătute, 100 g smântână, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine cu lingura, după care se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider aproximativ o jumătate de oră. 2. Pentru umplutură se toacă […]

Bulete de brânză

1. Într-un castron suficient de mare se pun brânzeturile, care se pasează cu o furculiţă pentru a se mărunţi bine. Se adaugă smântâna, se amestecă bine sau se mixează şi se potriveşte la gust cu sare şi piper. 2. Separat, în castronele diferite, se pun migdalele tocate, boiaua ames­tecată cea dulce cu cea iute, pătrun­jelul […]

Tort aperitiv cu brânză şi somon

1. Se spală peştele şi se pune la fiert în puţină apă. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat. 2. Se freacă 100 ml smântână cu 250 g mascarpone şi cu verdeţurile tăiate mărunt. Se aşază feliile de pâine prăjită într-o formă de […]

Ruladă cu crutoane

1. Se amestecă gălbenuşurile cu untul înmuiat, cartofii copţi şi daţi pe răzătoare şi cu făina. Se adaugă verdeaţa tocată, nuca, sarea şi se amestecă până ce se omogenizează. 2. Se taie feliile de pâine în cubu-leţe şi se rumenesc în unt într-o tigaie încinsă. Se scot apoi pe o far­furie şi se lasă la […]

Ciupercuţe de ouă cu maioneză

1. Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. 2. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud […]

Gogoşele fantezie

1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 2 l se pun pe foc 300 ml apă, 150 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă […]