Băutură tonică pentru ficat

O băutură tonică pentru ficat cu proprietăți detoxifiante, care se poate bea în orice moment al zilei. Păpădia este unul din cele mai cunoscute remedii pentru un ficat sănătos.  Iată cât de ușoară este rețeta! Nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un blender și în cel mult cinci minte ai cel mai bun tonic […]

Cartofi prăjiţi care nu îngraşă

Învaţă cum să faci nişte cartofi prăjiţi care nu îngraşă, nu sunt toxici şi nu sunt…cartofi. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Curăţă morcovii şi taie bastonaşe în formă de cartofi prăjiţi franţuzeşti. Stropeşte morcovii cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Pune o foaie de hârtie de copt într-o tavă […]

Zacuscă de fasole

 O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu? 1.   Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2. Ceapa se curăţă şi se […]

Prăjitură purceluş

Prăjitura purceluş arată foarte bine, iar gustul e pe măsură. Încearcă această reţetă simplă: 1.   Se pune făina într-un vas, se face o gaură la mijloc, se adaugă drojdia, laptele călduţ, zahărul, untul topit şi răcit, un ou, gălbenuşul şi sarea. Se frământă bine aluatul şi se pune la crescut o oră. 2.   Se întinde […]

Suc verde pentru sâni mai mari

Învaţă să prepari un suc de legume şi verdeţuri care te ajută să creşti sânii în mod natural. Poate că nu o să vezi efecte asemănătoare implanturilor, dar sânii cresc şi cu fitohormoni. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un blender, până obţii o pastă groasă. Suplimentează cu puţin lapte bătut, dacă amestecul pentru sâni […]

Fursecuri stele cu scorţişoară

 Fursecurile stele cu scorţişoară sunt inspirate dintr-o reţetă tradiţională germană şi sunt delicioase. Încearcă şi tu această reţetă de fursecuri! 1.   Se mărunţesc cele 500 g de migdale, iar albuşurile se bat cu un praf de sare şi, după ce spuma începe să se formeze, se adaugă sucul de lămâie şi zahărul. Se continuă ba-terea […]

Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Șuberek cum numai în Dobrogea se face

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]

Gogoșele zâmbărețe

Cum faci gogoșile să zâmbească? Simplu! Iată în rețeta de mai jos: 1. Se bat ouăle ca pentru omletă şi se cerne făina, sarea şi drojdia. Se face un gol în centru, unde se pun ouăle, untul moale tăiat bucăţele şi zahărul pudră. 2. Se amestecă, apoi se transferă ingredientele pe masă şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă […]

Bastonașe din piept de pui

Hai să ne jucăm cu mâncarea! Convinge-i pe cei mici să mănânce sănătos dacă le faci bastonașe din piept de pui. Uite cum! 1. Carnea se trece prin maşina de tocat și apoi se amestecă bine cu ouăle, pătrunjelul tocat şi smântâna. Se potrivește de sare şi se lasă la rece pentru 15 minute. 2. Se formează apoi […]