Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar.

Pune cărbunii la încins.

Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în folie de aluminiu. Pune cartofii direct pe cărbuni și lasă-i să se facă, timp de 20 de minute.

Între timp, fă repede sosul vulcan: într-un bol mediu pune smântâna și amestec-o cu sosul iute. Dă sosul rezultat la frigider.

După 20 minute, scoate cartofii și lasă-i un pic la răcit, cât să poți lucra apoi cu ei făr să îți ardă mâinile. Taie-i cam 1 cm la unul dintre capete. Întorce cartoful cu capacul tăiat în sus și taie capătul opus în zigzag. Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui aparat special de scobit, golește mijlocul cartofilor. Învelește-i în câte 4 felii de bacon pe fiecare și prinde-le cu scobitori ca să nu se desfacă.

Taie feliile de curcan în pătrățele mici. Umple cartofii cu 1 strat de șuncă de curcan, unul de brânză rasă. Și tot așa până îi umpleți până sus, având ca ultim strat unul de brânză. Puneți cartofii pe grătar și acoperiți-l. Lăsați-i să se facă timp de 45 de minute. Când îi scoți, nu uita să îndepărtezi scobitorile.

Toarnă deasupra sosul vulcan făcut mai devreme și presară deasupra ceapa verde tocată.

Foto:  123rf.com

P.S.: Dacă nu ai grătar, îi poți face și în cuptor.

 

din aceeasi categorie