Pui Pad Thai

Gata în aproximativ 30 de minute, puiul Pad Thai este o rețetă extrem de populară în întreaga lume. Și pe drept cuvânt: cum să nu iubești un fel de mâncare care îți fură foarte puțin timp și este atât de savuroasă? În 3 pași ai masa gata: fierbi tăiețeii, gătești puiul, prepari sosul. Combini totul […]

Pui Marsala

Una dintre cele mai bune variante rapide de cină – perfectă după o zi de lucru: pui Marsala. Rețeta există din secolul 19, fiind inventată de familiile de englezi care locuiau în zona de Vest a Siciliei, regiune în care se face vinul de Marsala. Deoarece la noi Marsala are un preț destul de piperat, vom […]

Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi: învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie. Într-un […]

Macaroane cu brânză – varianta vegană

Succesul avut de rețeta de macaroane cremoase cu brânză a dat naștere variantei ei vegane, fără gluten dar plină, plină de gust. Se face extrem de ușor și rapid, astfel:  Puneți caju-ul la înmuiat într-o cănuță. Curățați, tăiați în bucăți cartofii și puneți-i la fiert. Între timp spală și curăță morcovul și ceapa. După 2 […]

Pui Tetrazzini

Dacă îți place combinația de pui și paste, o să adori această rețetă. De unde mai pui că e super rapidă și ușoară. Perfectă pentru finalul unei zile lucrătoare, în care nu ai putere să stai prea mult în fața aragazului. Rețeta aparține talentatei și simpaticei Giada De Laurentiis. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o […]

Pui în crustă de muștar și ierburi aromatizate

Crocant la exterior, fraged la interior și… sănătos pe de-a-ntregul. Se face rapid, extrem de ușor și cu siguranță va f pe placul și celui mai mofturos membru al familiei. Amestecă laptele bătut cu muștarul. Crestează ușor puiul și apoi bagă-l într-o pungă (de preferat una care se și poate închide etanș) și toarnă peste […]

Macaroane cu sos cremos de brânză

Americanii le spun, pur și simplu, macaroane cu brânză. Dar pentru că noi când spunem asta avem în minte altă rețetă, am ales să reformulăm ușor. Să facem împreună niște macaroane cu brânză la cuptor, cremoase și crocante în același timp, după rețeta americanilor. Într-o cratiță mare topește, la foc mic, bucata de unt. Când […]

Pui thailandez cu usturoi

Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged și cu o explozie de arome fabuloase. Într-un vas (de preferabil de ceramică) puneți puiul tăiat, usturoiul, zeama de lămâie, sarea, piperul și zahărul brun. Amestecați pentru combinarea aromelor, acoperiți […]

Tagliatelle ragù – rețeta clasică

Avem tot felul de semi preparate, de prafuri etc. care ne ajută când vrem să gătim pe repede înainte. Dar nimic nu se compară cu o mâncare făcută în casă, de la zero. Să facem împreună niște tagliatelle ragù, după rețeta originală. Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă prosciutto/pancetta, morcovul, țelina și ceapa […]

Supă cremă cu broccoli și brânză Cheddar

O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă. Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute. Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să […]