Cartofi Vulcan

Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar. Pune cărbunii la încins. Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în […]

Vinete evantai

Să lăsăm un pic clasica salată de vinete la o parte și să facem o rețetă la fel de ușoară, rapidă și gustoasă cu aceste minunate legume. Extrem de aspectuoasă dar făcută numai din ingrediente simple și sănătoase. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Spală și usucă vânăta cu un prosop de hârtie. Taie vânăta […]

Creveți în sos Alfredo

O masă aspectuoasă, delicioasă, gata în numai 30 de minute, pe care iubitorii fructelor de mare o adoră: creveți în sos cremos Alfredo. Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează. Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați […]

Pui Kiev a la Jamie Oliver

O rețetă cu ingrediente simple, dar care satisface și cele mai pretențioase gusturi, extrem de îndrăgită în întreaga lume. Să facem împreună pui Kiev, după rețeta simpaticului Jamie Oliver. Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant. Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și […]

Pui acordeon

E de ajuns să o faci o singură dată și te vei îndrăgosti de ea. Și de ce nu? E rapidă, sănătoasă și atât de ușoară că o poate face și un copil mic. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Crestează puiul (de-a latul) aproape de tot, crestăturile fiind la o distanță de aproximativ 2,5 cm […]

Chifteluțe suedeze

Toată lumea știe că unul din ingredientele chifteluțelor suedeze este carnea de elan. Deh, ca la ei. Noi vă oferim o variantă mai accesibilă nouă, românilor, a celebrelor și atât de îndrăgitelor chifteluțe. A, și de mii de ori mai gustoasă! Călește ceapa dată pe răzătoare (sau tăiată subțire) în unt, timp de 3-4 minute. […]

Somon în crustă de parmezan

O rețetă ușoară și rapidă pe care o poți face chiar și în cea mai aglomerată zi a săptămânii. Ideală pentru cină deoarece nu pică greu la stomac. Extrem de aspectuoasă, e potrivită pentru mesele festive. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pe o tavă, întinde niște hârtie de copt sau folie de aluminiu (așa vei avea […]

Enchiladas de pui în sos alb

O variantă mai ușoară a celebrului fel de mâncare mexican, mult mai “prietenoasă” cu stomacul tău deoarece nu e câtuși de puțin picantă. Preferată de oamenii care preferă sosul alb în loc de cel roșu. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Dacă nu vrei să iei un pui gata fpcut la rotisor și preferi să îl […]

Pui grecesc marinat

Să încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit. Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe […]

Cartofi crocanți la cuptor

O nouă idee bună pentru amatorii de cartofi la cuptor. Pentru că sunt feliați subțire, aceștia ies crocanți și foarte gustoși. Iar rețeta e simplă, cu puține ingrediente ieftine.  1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. 2. Se combină uleiul de măsline și untul topit într-un bol mic și se unge tava pentru cuptor […]