O variantă mai ușoară a celebrului fel de mâncare mexican, mult mai “prietenoasă” cu stomacul tău deoarece nu e câtuși de puțin picantă. Preferată de oamenii care preferă sosul alb în loc de cel roșu.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Dacă nu vrei să iei un pui gata fpcut la rotisor și preferi să îl gătești de la zero, o poți face. Îl împarți în bucăți de mărime medie și îl perpelești în puțin ulei, cu sare și piper. Apoi îl faci fâșii cu ajutorul unei furculițe. Amestecă-l într-un bol cu jumătate din cantitatea de brânză (dată pe răzătoarea mare) și cu jumătate din cantitatea de cașcaval/parmezan ras (tot pe răzătoarea mare). Umple, pe rând, fiecare foaie de tortilla în parte cu mixtura de mai sus și rulează-le. Unge o tavă cu un pic de unt (de mărime 9×13 ar fi de preferat) și aliniază, una lângă alta, tortillas.

Într-o tigaie, topește untul, adaugă făina și amestecă-le pe foc timp de 1 minut. Adaugă, amestecând continuu, supa de pui (sau de legume sau lapte, dacă preferi așa) până se omogenizează sosul – de obicei durează 5-8 minute. Adaugă smântâna, sare și piper după gust și mai amestecă 1 minut, pe foc mediu.

Toarnă sosul peste tortillas din tavă. Presară deasupra restul de brânză și cașcaval/parmezan și dă la cuptor până se rumenesc deasupra – ar trebui să dureze maximum 25 minute.

Poți adăuga coriandru deasupra pentru un plus de gust. Iar dacă dorești să îi dai, totuși, o notă picantă, poți servi enchiladas cu sos salsa.

Foto: enchiladas /123rf