Una dintre cele mai bune variante rapide de cină – perfectă după o zi de lucru: pui Marsala. Rețeta există din secolul 19, fiind inventată de familiile de englezi care locuiau în zona de Vest a Siciliei, regiune în care se face vinul de Marsala. Deoarece la noi Marsala are un preț destul de piperat, vom folosi cea mai bună alternativă – Pinot Noir.

Taie fiecare piept de pui transversal pe jumătate și bate-le ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare și piper și dă prin făină.

Încinge puțin ulei în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de pui. Lasă-le la prăjit 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare ușor aurie. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei,cu ajuotrul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.

Redu intensitatea focului la mediu spre mic, adaugă în tigaie untul și ciupercile. sotează ciupercile 4-5 minute, asezonându-le cu sare și piper după gust.

Adaugă treptat vinul roșu, vinul alb, smântâna, supa de pui, amestecând rar timp de 3 minute, pentru a-i permite sosului să scadă și să se îngroașe ușor.

Toarnă ciupercile și sosul peste pui, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește. Merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.

Foto: 123rf.com