Dacă îți place combinația de pui și paste, o să adori această rețetă. De unde mai pui că e super rapidă și ușoară. Perfectă pentru finalul unei zile lucrătoare, în care nu ai putere să stai prea mult în fața aragazului. Rețeta aparține talentatei și simpaticei Giada De Laurentiis.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Unge o tavă care nu lipește cu 1 lingură de unt. Într-o tigaie care nu lipește, topește la foc mic 1 lingură de unt cu una de ulei. Asezonează puiul cu sare și piper și călește-l în tigaie preț de 4 minute pe fiecare parte  – până devine ușor auriu și e semi-pătruns. Scoate puiul și lasă-l puțin la răcit pe o farfurie. Fărâmițează cu ajutorul unei furculițe carnea de pui în bucăți mici.

Între timp, mai adaugă  1 lingură de unt cu una de ulei în tigaia folosită mai devreme. Adaugă ciupercile și sotează-le la foc mediu până când lichidul din ele se semi-evaporă și ele devin ușor brune. (1-2 minute)

Adaugă ceapa, usturoiul și cimbrul și sotează-le în continuare până când ceapa devine transparentă (aproximativ 8 minute). Adaugă vinul și lăsați să fiarbă până se evaporă (aproximativ 2 minute). Transferă ciupercile în castronul în care ai pus puiul.

Topește 3 linguri de unt în tigaie. Adaugă făina și amestecă 2 minute până se omogenizează. Toarnă și laptele, smântâna, supa de pui, nucșoara, restul de sare și piper. Amestecă până se omogenizează.  Mărește focul, acoperă și adu la fierbere. Apoi scoate capacul și amestecă din când în când timp de 10 minute, până când se mai îngroașă sosul.

Pe un foc alăturat gătește pastele după instrucțiunile de pe pachet, având grijă să nu le fierbi mult prea tare. Scurge pastele și toarnă-le peste pui, împreună cu  pătrunjelul tocat, sosul și mazărea. Amestecă ușor întreaga compoziție și pune-o, apoi, în tava deja pregătită și unsă cu unt.

Într-un bol mic amestecă parmezanul cu pesmetul și apoi presară uniform mixtura peste conținutul tăvii. Pune deasupra, din loc în loc, conținutul ultimelor 3 linguri de unt.

Dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.