O variantă de cină rapidă, ieftină și incredibil de gustoasă! Ca să nu mai vorbim de aspectul mai mult decât apetisant… Să facem împreună o floare de cartof copt cu bacon și brânză Cheddar.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală bine cartofii.

Apoi începe să îi crestezi. Pune cartoful la orizontală și taie-i un căpăcel. (te sfătuiesc să folosești un cuțit mic, cu lamă subțire și flexibilă). Apoi crestează inele concentrice în interiorul cartofului, de la margine spre interior. Întoarce cartoful cu gura în jos și crestează ușor spre tine, de la stânga la dreapta de jur împrejur (dar nu duce până la capăt, păstrează un moț/căpcel, astfel încât “petalele” să nu se desprindă).

Unge cartofii cu ulei de măsline și presară sare de mare pe deasupra. Dă cartofii la cuptor timp de 30 de minute, la foc mare. După acest răstimp, repetă etapa cu uleiul și sarea și, din nou, bagă la cuptor, tot pentru 30 de minute. Presară brânza rasă pe deasupra și din nou la cuptor pentru 5 minute.

Între timp, taie în bucățele/fâșiuțe mici bacon-ul/șunca și dă la perpelit ușor, până devine crocant.

Presară apoi bucățile crocante de carne peste cartoful scos din cuptor.

E momentul să îți folosești imaginația și să adaptezi rețeta după bunul plac: poți pune deasupra smântână, ceapă verde tăiată fin, parmezan etc.

Foto: 123rf.com

din aceeasi categorie