Pui grecesc marinat

Să încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit. Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe […]

Cartofi crocanți la cuptor

O nouă idee bună pentru amatorii de cartofi la cuptor. Pentru că sunt feliați subțire, aceștia ies crocanți și foarte gustoși. Iar rețeta e simplă, cu puține ingrediente ieftine.  1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. 2. Se combină uleiul de măsline și untul topit într-un bol mic și se unge tava pentru cuptor […]

Cașcaval pane

Un fel de mâncare extrem de îndrăgit, o rețetă foarte simplă. Cu toate acestea, mulți evită să o facă în propria bucătărie de teamă să nu le iasă ca la restaurant. Haideți să o facem împreună! Pregătiți 2 boluri și 2 farfurii plate. Tăiați cașcavalul în felii de grosimea unui deget. Bateți bine ouăle cu sare […]

Balmoș ca în Bucovina

Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență! În primul rând […]

Alivenci moldovenești

O rețetă țărănească autentică, un aperitiv gustos și extrem de ușor de făcut. Li se mai spune și plăcinta ciobanului, deoarece conțin ingredientele de bază ale poporului nostru: mălaiul, brânza și smântâna. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare., amestecând din când în când să nu se lipească. Atunci când dă în […]

Ratatouille

Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocana de legume a Provence-ului! Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam […]

Papară de pâine

Uitasem cât de sățioasă, rapidă și gustoasă e această rețetă! Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei. Haideți să facem împreună o papară de pâine ca la mama acasă! Încingeți cuptorul. Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați […]

Caserolă rapidă de pui cu broccoli

O idee perfectă pentru o cină pe gustul întregii familii:  sănătoasă, rapidă și extrem de gustoasă. Să o facem împreună! Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătiți o tavă medie, pe care o ungeți cu ulei sau unt. Spălați broccoli-ul, rupeți-l în buchețele și puneți-l la fiert 10 minute. Între timp, puneți la prajit […]

Pizza cu brânză de capră și ceapă caramelizată

Pizza: felul de mâncare care a cunoscut cele mai multe variații, de-a lungul timpului. Noi vă învățăm să faceți astăzi o pizza cum, garantat, nu ați mai întâlnit până acum. A! Și de care o să vă îndrăgostiți garantat! Blatul va fi și el unul neconvențional, dar perfect pentru această variantă de pizza: lipia! Așa […]

Caserolă de Cordon Bleu

O alternativă minunată, pe gustul tuturor și extrem de ușoară a clasicului cordon bleu. Învață să prepari Cordon Bleu de pui la caserolă. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți cu unt o tavă care nu lipește. Pe fundul ei întindeți fâșiile de pui (dacă folosiți carne de pui rotisat e cel mai bine și mai rapid). Rupeți […]