Pui thailandez cu usturoi

Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged și cu o explozie de arome fabuloase. Într-un vas (de preferabil de ceramică) puneți puiul tăiat, usturoiul, zeama de lămâie, sarea, piperul și zahărul brun. Amestecați pentru combinarea aromelor, acoperiți […]

Tagliatelle ragù – rețeta clasică

Avem tot felul de semi preparate, de prafuri etc. care ne ajută când vrem să gătim pe repede înainte. Dar nimic nu se compară cu o mâncare făcută în casă, de la zero. Să facem împreună niște tagliatelle ragù, după rețeta originală. Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă prosciutto/pancetta, morcovul, țelina și ceapa […]

Cartofi Vulcan

Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar. Pune cărbunii la încins. Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în […]

Creveți în sos Alfredo

O masă aspectuoasă, delicioasă, gata în numai 30 de minute, pe care iubitorii fructelor de mare o adoră: creveți în sos cremos Alfredo. Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează. Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați […]

Pui Kiev a la Jamie Oliver

O rețetă cu ingrediente simple, dar care satisface și cele mai pretențioase gusturi, extrem de îndrăgită în întreaga lume. Să facem împreună pui Kiev, după rețeta simpaticului Jamie Oliver. Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant. Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și […]

Supă lasagna

Dacă vă place bucătăria italiană și în mod special lasagna, vă oferim o alternativă la fel de gustoasă a acesteia din urmă: supa lasagna, o bunătate care se face mai ușor decât ai crede. Într-o oală mare (în care gătești supe/ciorbe de obicei) călește carnea de porc cu ceapa, ardeiul și usturoiul. Când prinde o […]

Pui acordeon

E de ajuns să o faci o singură dată și te vei îndrăgosti de ea. Și de ce nu? E rapidă, sănătoasă și atât de ușoară că o poate face și un copil mic. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Crestează puiul (de-a latul) aproape de tot, crestăturile fiind la o distanță de aproximativ 2,5 cm […]

Chifteluțe suedeze

Toată lumea știe că unul din ingredientele chifteluțelor suedeze este carnea de elan. Deh, ca la ei. Noi vă oferim o variantă mai accesibilă nouă, românilor, a celebrelor și atât de îndrăgitelor chifteluțe. A, și de mii de ori mai gustoasă! Călește ceapa dată pe răzătoare (sau tăiată subțire) în unt, timp de 3-4 minute. […]

Somon în crustă de parmezan

O rețetă ușoară și rapidă pe care o poți face chiar și în cea mai aglomerată zi a săptămânii. Ideală pentru cină deoarece nu pică greu la stomac. Extrem de aspectuoasă, e potrivită pentru mesele festive. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Pe o tavă, întinde niște hârtie de copt sau folie de aluminiu (așa vei avea […]

Enchiladas de pui în sos alb

O variantă mai ușoară a celebrului fel de mâncare mexican, mult mai “prietenoasă” cu stomacul tău deoarece nu e câtuși de puțin picantă. Preferată de oamenii care preferă sosul alb în loc de cel roșu. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Dacă nu vrei să iei un pui gata fpcut la rotisor și preferi să îl […]