Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]

Andive la cuptor cu creveţi

Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]

Plăcinta ciobanului cu morcov

O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]

Supă de morcovi

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]

Gulaş de vită

Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]

Supă de ciuperci

O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]

Borş rusesc

Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]

Ciorbă de berbec

Vremea se tot răceşte, aşa că ciorbiţele sunt tot mai binevenite. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara ciorbă de berbec: 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece şi, după câteva clocote, se aruncă apa. Se pun iar doi litri de apă rece şi se lasă carnea la fiert. 2. După ce carnea este […]

Borş de macrou

Borşul pescăresc este un deliciu provenit de la pescarii care pleacă să prindă peştele cu noaptea-n cap. Uite cum poţi prepara şi tu un deliciu de borş de macrou, la tine acasă! 1. Pestele se spala si se taie bucaţi nu mai late de doua degete. 2. Ardeiul se taie fâsii, iar morcovul si radacina de patrunjel se […]

Ciorbă de linte

Lintea nu este un ingredient destul de folosit în bucătăria românească, însă este delicioasă. Uite cum să-ţi prepari o ciorbă de linte gustoasă! 1. Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele şi apoi se pun în oala de fiert împreună cu lintea şi 1,5 litri de apă. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă. […]