O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra:

1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare.

2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc în untul topit şi, după ce au devenit translucide, se adaugă cimbrul, rozmarinul, bulionul. Separat, se căleşte carnea fără niciun fel de grăsime şi apoi se pune peste legumele călite. Se adaugă vinul şi usturoiul pisat, se amestecă şi se dă la rece timp de o oră.

3. În tava de copt, se aşază un prim strat de piure de cartofi, apoi carnea şi piureul de morcovi drept «capac». Se dă la cuptor pentru 40 de minute şi apoi se lasă 10 minute să se aşeze. Se aduce la masă cu murături alături, eventual.